Mogelijkheden

Waar sommige special effects heel veel tijd kosten óf niet haalbaar zijn, biedt de CineBot nieuwe mogelijkheden. Spectaculair voor de kijker en interessante creatieve en budgettaire mogelijkheden voor de makers.

Virtual Production

De Virtual set geeft je de mogelijkheid om de hele dag te filmen tijdens het gouden-uurtje. Tijdrovende en kostbare opnamen op verschillende locaties kunnen nu heel praktisch worden gerealiseerd. Het ideale licht en decor leg je eenvoudig eenmalig vast in 3D software. Vervolgens kun je deze 3D environment terugbrengen naar de studio en daarna zo vaak terug laten komen als je zelf wilt. Herhaal dit zo vaak als nodig is in een 3D gecontroleerde omgeving. Een greenscreen is nooit meer nodig! En iedereen op set ziet gelijk wat het eindresultaat gaat worden. Zelfs acteurs kunnen direct met hun omgeving interacteren. De Virtual set biedt mogelijkheden die uitdagend en aantrekkelijk kunnen zijn voor creatives, producenten en regisseurs.

3D scannen

Het kostenefficiënt vertalen van een omvangrijke reeks objecten naar 3D beelden kan rap en eenvoudig met onze CineBot. Binnen 5 minuten wordt er een object naar keuze rondom gefotografeerd. Deze scans kunnen middels photogrammetry worden omgezet naar gedetailleerde 3D opname van hoge kwaliteit. Deze beelden kunnen vervolgens worden gebruikt in films, foto's of games. Voor optimale performance en kwaliteit kunnen de 3D objecten door Iron Films worden na bewerkt. Fotorealistisch 3D scannen wordt een stuk eenvoudiger met behulp van de CineBot.

Klonen

Het toevoegen van meerdere mensen of objecten met dezelfde camerabeweging, dat doet de CineBot camera probleemloos en snel. De bewegingen worden nauwkeurig herhaald. Hiermee kan één persoon meerdere keren in beeld worden gebracht. In de montage zijn deze lagen makkelijk over elkaar heen te leggen en uit te masken. En vergeet bij de productie de clean-plate niet! Dit maakt de post-productie wel heel gemakkelijk. Dit is uit de hand niet te doen. Onze CineBot maak het mogelijk omdat een eenmaal geprogrammeerd shot eindeloos kan blijven repeteren!

Mass content

Met de camera robot is het eindeloos herhalen van product shots kinderspel. Content vraagt om veel bewegende beelden. Met de CineBot kunnen we in een snel tempo veel beeldmateriaal realiseren door op de set identieke robotbewegingen te herhalen en objecten of personen te wisselen. Doordat de CineBot hetzelfde camera pad keer op keer nauwkeurig kan herhalen vormt het maken van packshots of product shots geen enkel probleem.

Stopmotion

De CineBot is een geweldige oplossing voor een bewegend shot in een animatie film, waarin figuren of decor, frame voor frame geanimeerd dienen te worden. Bij een geprogrammeerde beweging kan exact worden uitgerekend hoeveel stopmomenten er nodig zijn van het begin- tot het eindshot. De CineBot zal in de beweging bij elk frame stoppen. Tijdens de opnamen weet de camera van elk frame de vastgelegde positie. Doordat de robot zijn arm ook tijdelijk weg kan halen geeft hij de animator de ruimte om de set aan te passen voor het volgende frame zonder in de weg te staan. Een full motion clean-plate draaien van de animatie is natuurlijk ook geen probleem, dan spelen we de beweging zonder stop momenten in de gewenste framerate af.

High Speed

Met de Cinebot techniek is het mogelijk razendsnelle bewegingen te maken. In combinatie met een high-speed camera die 1.000 frames per seconde vastlegt zijn fascinerende en dynamische beelden mogelijk gecreëerd door de mix van een snelle robotbeweging en super vertraagde beelden.

Importeren robot bewegingen

Het is mogelijk een 3D-camerabeweging uit 3D software te importeren naar onze camera robot software. Dit heeft als bijkomend voordeel dat in het pre productie proces al belangrijke keuzes zijn gemaakt in bijvoorbeeld een moving storyboard. Die camerabeweging kunnen we dan koppelen aan de CineBot die deze exact kopieert.

Exporteren robot bewegingen

Dit is erg praktisch om de post productie te kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld bij green screen wisselingen, 3D achtergronden of invoegen van 3D objecten of animaties aan het eindbeeld. Dat kan zonder tracking markers omdat de positie van de camera uit ons animatie programma geëxporteerd kan worden.

CASES

Realtime achtergronden 

vervangen in de opname

5 minuten

per object

Efficiënte content

Veel packshots

6x sneaker 216 films

1 studio dag

LATEN WE SAMEN CREËREN